Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Opgepoetst CV leidt tot ontslag

Een technisch supportmedewerker vindt een nieuwe baan. Direct na indiensttreding ontdekt de werkgever dat de nieuwe kracht de vereiste kwaliteiten mist. De werknemer raakt vervolgens overspannen. Voor de werkgever een trigger om zich grondiger in zijn achtergrond te verdiepen. Het blijkt dat de werknemer zijn cv fors heeft opgepoetst. Hbo-diploma’s ontbreken, hij overdrijft het aantal jaar werkervaring en hij misbruikt referenties van anderen.

 

Werknemer vecht ontslag aan bij kantonrechter

De werknemer krijgt ontslag op staande voet. Hierop gaat de werknemer in verweer bij de kantonrechter. De kantonrechter vernietigt het ontslag op staande voet, omdat de werkgever niet kan bewijzen dat beide partijen tijdens het sollicitatiegesprek spraken over het belang van de diploma’s en referenties.

 

Hof houdt ontslag TOCH in stand

De werkgever is het oneens en stapt naar het hof voor hoger beroep. Het hof vindt het verhaal van de werknemer, dat de hbo-opleiding pas ter sprake kwam in het derde gesprek en vooral dat dit geen belemmering vormde, moeilijk te geloven. Vooral gelet op de duidelijke vacaturetekst. Ook hecht het hof veel waarde aan de verklaring van de werkgever dat hij het CV stap-voor-stap langsliep. En dat beide partijen toen bespraken dat de opleiding op het CV was afgerond. Tot slot vindt het hof dat het de werknemer is aan te rekenen dat hij loog over zijn referenties. Het hof oordeelt dat er voldoende reden is voor ontslag op staande voet. De werknemer krijgt ongelijk. Ontslag op staande voet betekent GEEN ontslagvergoeding en GEEN WW uitkering.

 Meer over ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie