Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Opgepoetst CV leidt tot ontslag

Een technisch supportmedewerker vindt een nieuwe baan. Direct na indiensttreding ontdekt de werkgever dat de nieuwe kracht de vereiste kwaliteiten mist. De werknemer raakt vervolgens overspannen. Voor de werkgever een trigger om zich grondiger in zijn achtergrond te verdiepen. Het blijkt dat de werknemer zijn cv fors heeft opgepoetst. Hbo-diploma’s ontbreken, hij overdrijft het aantal jaar werkervaring en hij misbruikt referenties van anderen.

 

Werknemer vecht ontslag aan bij kantonrechter

De werknemer krijgt ontslag op staande voet. Hierop gaat de werknemer in verweer bij de kantonrechter. De kantonrechter vernietigt het ontslag op staande voet, omdat de werkgever niet kan bewijzen dat beide partijen tijdens het sollicitatiegesprek spraken over het belang van de diploma’s en referenties.

 

Hof houdt ontslag TOCH in stand

De werkgever is het oneens en stapt naar het hof voor hoger beroep. Het hof vindt het verhaal van de werknemer, dat de hbo-opleiding pas ter sprake kwam in het derde gesprek en vooral dat dit geen belemmering vormde, moeilijk te geloven. Vooral gelet op de duidelijke vacaturetekst. Ook hecht het hof veel waarde aan de verklaring van de werkgever dat hij het CV stap-voor-stap langsliep. En dat beide partijen toen bespraken dat de opleiding op het CV was afgerond. Tot slot vindt het hof dat het de werknemer is aan te rekenen dat hij loog over zijn referenties. Het hof oordeelt dat er voldoende reden is voor ontslag op staande voet. De werknemer krijgt ongelijk. Ontslag op staande voet betekent GEEN ontslagvergoeding en GEEN WW uitkering.

 Meer over ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen