Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding na ontslag door psychose

Een werkneemster met een stoornis vergeet haar medicatie en raakt in een psychose. Zij slaat haar leidinggevende en verblijft een aantal weken in een psychiatrisch ziekenhuis. De werkgever wil ontslag via een vaststellingsovereenkomst of een re-integratie tweede spoor. De vrouw weigert.

Meer over ontslag vaststellingsovereenkomst

 

Arbeidsconflict veroorzaakt stress

De bedrijfsarts vindt dat de psychische gezondheid van de vrouw verder verbetert richting volledig herstel. Wel ziet hij dat er een arbeidsconflict speelt en adviseert dat de vrouw niet terugkeert op haar oude werkplek. Dan stuurt de vrouw een dagvaarding om weer tot haar werk toegelaten te worden. Toch wordt de stress van het arbeidsconflict de vrouw te veel. Ze heeft een terugval met een nieuwe opname. De GGZ zegt dat dit door de stress komt.

 

Werkgever en werknemer treffen elkaar voor de rechter

De werkgever doet een ontslagaanvraag bij de kantonrechter. De werkgever stelt dat de vrouw zelf haar medicatie niet innam en daarmee bewust het risico van een psychose nam. De werkneemster verweert zich en stelt dat ze graag terugkeert in haar werk en maatregelen treft om herhaling te voorkomen. Als dat niet kan, dan wilt ze een transitievergoeding en een extra ontslagvergoeding van € 250.000.

 

Werkneemster krijgt ontslag met transitievergoeding

De rechter meent dat de vrouw NIET expres haar medicijnen niet nam. De werkgever heeft direct aangestuurd op ontslag via een vaststellingsovereenkomst of re-integratie tweede spoor. Dat had volgens de rechter anders gemoeten. Verwijtbaar, maar niet ernstig verwijtbaar. De rechter meent daarom dat de vrouw GEEN recht heeft op een extra ontslagvergoeding, maar wel op de transitievergoeding van € 15.000.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreek onmiddellijk een arbeidsjurist. Het eerste advies is gratis. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie