Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

€ 53.000 ontslagvergoeding na foutje door werkgever ABN Amro

Een medewerker van ABN Amro is arbeidsongeschikt en kan niet werken. Zij blijft nog 2 jaar in dienst en ontvangt salaris. 2 jaar later vraagt ABN Amro een ontslagvergunning aan. De reden? Langdurige arbeidsongeschiktheid. Na 2 jaar arbeidsongeschiktheid mag een werknemer ontslagen worden via UWV. De bank meldt de arbeidsovereenkomst 'PER 1 maart' op te zeggen. De vrouw wilt ook een transitievergoeding en doet hiervoor op 30 mei een verzoek bij ABN Amro.

 

Transitievergoeding moet binnen 3 maanden “aangevraagd worden”

Dat verzoek komt volgens ABN Amro te laat. Hun redenatie? Het dienstverband was op 28 februari beëindigd (PER 1 maart opgezegd) en de medewerkster had de transitievergoeding binnen 3 maanden moeten aanvragen.

 

Medewerker krijgt in hoger beroep gelijk en ontvangt 53.000 ontslagvergoeding  

Echter, de vrouw voert aan dat deze 3 maanden pas 'per 1 maart' in zijn gegaan en dat zij wel degelijk op tijd is geweest, omdat haar verzoek voor 1 juni is gedaan (maart, april, mei). De kantonrechter kiest voor de kant van ABN Amro. De medewerker gaat in verweer en in het hoger beroep bij het Gerechtshof krijgt ze alsnog gelijk. Want, zo oordeelt het Hof, het woordje 'PER' betekent 'met ingang van'. En dus is de vrouw feitelijk pas OP 1 maart uit dienst gegaan en NIET OP 28 februari. ABN Amro moet € 53.000 betalen of een gelijkwaardige voorziening treffen.

Meer over ziekte transitievergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen