Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

In goed overleg uit elkaar, op basis van een vaststellingsovereenkomst

Een Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) kan voor 2 medewerkers van een voormalig gemeentelijk Bureau voor Toerisme geen passende functie vinden in de nieuwe organisatie. Dus gaan ze uit elkaar, mét een vaststellingsovereenkomst. In een zogeheten vaststellingsovereenkomst worden afspraken over het ontslag geregeld en vastgelegd. Om het ontslag (financieel) te compenseren, krijgt de ontslagen werknemer bepaalde voorzieningen: denk aan een ontslagvergoeding, vrijstelling van werk terwijl het salaris doorgaat, vergoeding voor opleiding en begeleiding naar een nieuwe baan.

Meer over vaststellingsovereenkomst

 

Recht op transitievergoeding

Het ontslagen tweetal sluit een vaststellingsovereenkomst met de werkgever: de 2 werken nog enkele maanden voor het RBT, en trekken daarna de deur achter zich dicht. Zij krijgen beiden een transitievergoeding mee. Voor die laatste kosten draait de gemeente op waar het gemeentelijk Bureau voor Toerisme voor werkzaam was. Het gaat in totaal om € 60.000. De gemeente had al eerder € 50.000 opzijgezet voor het afvloeien van personeel dat niet zou overgaan naar het nieuwe RBT. Na het ontslag hebben de medewerkers ook recht op een WW uitkering, omdat het ontslag hen niet te verwijten valt.

Meer over vaststellingsovereenkomst WW uitkering

Meer over transitievergoeding bij ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl. Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen van uw werkgever? Doe de gratis check vaststellingsovereenkomst

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie