Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Slapend dienstverband taxichauffeur blijft, geen transitievergoeding

Een taxichauffeur wordt arbeidsongeschikt. De werkgever laat de arbeidsovereenkomst bestaan, maar zonder loonbetaling: een slapend dienstverband. De werknemer verzoekt de rechter om ontslag, om zijn recht te claimen op de transitievergoeding van € 40.000.

 

Volgens werknemer is werkgever nalatig

De werknemer geeft als argument een verstoorde arbeidsrelatie door het niet handelen van zijn werkgever. Zijn betoog luidt : “Van de werkgever mag worden verwacht de arbeidsovereenkomst te beëindigen, onder toekenning van de transitievergoeding. De werkgever is verwijtbaar nalatig, door het dienstverband slapend voort te zetten. De enige reden om niet tot ontslag over te gaan, is dat de werkgever geen transitievergoeding wilt betalen.”

 

Wet compensatie transitievergoeding vanaf april 2020

De kantonrechter wijst het verzoek tot betaling van de transitievergoeding af. Hij oordeelt dat er van ernstig verwijtbaar handelen of nalatigheid van de werkgever geen sprake is. Het is de vrijheid van de werkgever om de overeenkomst slapend te handhaven. Slapende dienstverbanden zijn niet verboden. De Wet compensatie transitievergoeding maakt dat niet anders. Die Wet bepaalt dat de Overheid werkgevers gaat compenseren voor transitievergoedingen voor zieke werknemers. Deze wet gaat per 1 april 2020 in, maar werkgevers weten nog niet WANNEER ze gecompenseerd worden. Dat betekent sowieso dat een werkgever de transitievergoeding moet voorfinancieren. De rechter wijst het verzoek tot ontslag af. Werknemer blijft slapend in dienst, ontvangt geen salaris en geen transitievergoeding.

Meer over transitievergoeding 2020 zieke werknemer

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een arbeidsjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie