Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Leraar negeert instructies: ontslag wegens plichtsverzuim

Tijdens de tramaanslag in Utrecht adviseert de politie scholen om iedereen tot 6 uur binnen te houden. Een docent vindt de instructies onzinnig en zegt dat ook tegen zijn leerlingen. Als om 4 uur zijn laatste les is afgelopen, pakt hij zijn spullen en vertrekt. De leerlingen laat hij achter in de kantine. De volgende dag spreekt de onderwijsdirecteur de docent aan op zijn gedrag. De leraar wordt geschorst en ontslagen.

 

Docent vecht ontslag aan bij kantonrechter

Voor de rechter zegt de docent dat hij geen instructie heeft overtreden en de leerlingen waren niet blootgesteld aan ernstig gevaar. Dat hij volgens zijn ontslagbrief eerdere instructies ook al eens zou hebben genegeerd, vindt hij geen reden voor ontslag op staande voet. Bovendien vindt de leraar dat de school oog moet hebben voor zijn persoonlijke omstandigheden. Hij is 60 jaar en heeft diabetes. Hij werkt 20 jaar voor de school en is de kostwinner.

 

Kantonrechter geeft school gelijk: leraar wordt ontslagen

De kantonrechter vindt het ontslag wel degelijk terecht. De leraar heeft zijn zorgplicht geschonden door zelf de school te verlaten en de klas met leerlingen zonder enig overleg met de directie of collega’s achter te laten. Het was bekend dat de leerlingen binnen moesten blijven. Volgens de kantonrechter is het duidelijk dat de leraren dan eveneens moeten blijven. Gezien de ernst van het plichtsverzuim, is volgens de kantonrechter het ontslag terecht. De leraar ontvangt geen ontslagvergoeding. Ook ontvangt de leraar geen positief getuigschrift.

 

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2022.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen