Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Salaris en ontslagvergoeding mogen niet verrekend worden

Een bestuurder bij een zorginstelling meldt zich ziek na financiele verliezen en managementproblemen. Hij wordt nog een aantal maanden doorbetaald en spreekt af te vertrekken met een ontslagvergoeding van € 185.000. Die ontslagvergoeding leidt tot een langlopend conflict. De zorginstelling wilt het salaris van de ontslagen bestuurder verrekenen met de ontslagvergoeding. Dat zou volgens de zorginstelling passen binnen de Wet Normering Topinkomens (WNT). De zorginstelling betaalt de ontslagen topman uiteindelijk € 48.000 netto.

 

Ontslagen bestuurder voert verweer bij de rechter

De zaak loopt tot aan het Hof. Die oordeelt dat de zorginstelling het salaris dat de bestuurder ontving niet verrekend mag worden met de ontslagvergoeding.  Na aftrek van de eerdere nettobetaling van € 48.000 rest de zorginstelling nog een nabetaling van € 85.000. Blijkbaar bestaat er onduidelijkheid binnen de wet over hoe betalingen in een periode van non-activiteit moeten worden gezien. Uiteindelijk schept het Hof duidelijkheid.

Meer over verweer voeren tegen ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie