Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen transitievergoeding na diefstal € 450.000

Een medewerker beheert de bankrekening van zijn werkgever en verricht betalingen. Maar liefst € 450.000 euro steekt hij in zijn gokverslaving. De werknemer moet zich bij zijn werkgever melden voor uitleg, maar komt niet opdagen. Hij krijgt ontslag op staande voet. Ook legt de werkgever beslag op de woning en doet aangifte van diefstal.

Meer over ontslag staande voet

 

Persoonlijkheidsstoornis oorzaak gokverslaving

De man vecht zijn ontslag bij de rechter aan met verklaringen van 2 psychiaters: hij zou een persoonlijkheidsstoornis hebben. Op basis van de medische informatie vindt de rechter dat de medewerker de diefstal in mindere mate aan te rekenen is. Mede daarom concludeert de rechter dat er géén sprake is van ERNSTIG verwijtbaar handelen van de werknemer. Dat zou juridisch dus betekenen dat de werknemer een transitievergoeding zou moeten ontvangen.

 

Geen transitievergoeding voor werknemer, besluit rechter

Dat vindt de rechter echter te ver gaan. Diefstal is een zeer ernstig vergrijp. En door de hoogte van het bedrag, kan de werknemer dit nooit meer terugbetalen. Daarom vindt de rechter een transitievergoeding onaanvaardbaar.  

Meer over geen transitievergoeding bij ontslag

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie