Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet afgewezen, wel ontslag met ontslagvergoeding

Een verzorgende in een verzorgingshuis blijkt geen diploma voor Verzorgende IG te hebben. Haar werkgever ontslaat haar op staande voet. Toch vertelt de vrouw al tijdens de sollicitatieprocedure dat zij over deelcertificaten beschikt. Die staan gelijk aan een Verzorgende IG.

 

Vrouw vecht ontslag staande voet aan bij de rechter
De rechter steekt een stokje voor het ontslag op staande voet. Er was immers al eerder bekend dat de vrouw geen diploma heeft. Het ontbreken van het diploma is dus niet aanleiding voor het ontslag. De rechter: ‘Het heeft er alle schijn van dat de reden voor het ontslag is dat de medewerkster misstanden heeft aangekaart in de organisatie.’

 

Ontslag met ontslagvergoeding en alle uren uitbetaald
Omdat het ontslag niet rechtsgeldig is, krijgt zij een ontslagvergoeding van € 2.500. Wel weegt de kantonrechter mee dat de vrouw waarschijnlijk niet lang meer bij haar werkgever zou blijven. Zij heeft immers misstanden aan de kaak gesteld. Toch is onvoldoende bewezen dat dit melden de reden van het ontslag op staande voet was. De vrouw krijgt ook een vergoeding wegens onregelmatig ontslag en ontvangt haar compensatie-uren, vakantie-uren en eindejaarsuitkering. Ook verklaart de rechter het relatie- en concurrentiebeding nietig.

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie