Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

“Slecht werkgeverschap” leidt toch tot ontslag

Een tandartspraktijk neemt een nieuwe assistente aan. Haar leidinggevende is tevreden en geeft haar binnen een half jaar een contract voor onbepaalde tijd. Maar dan krijgt zij tijdens een beoordelingsgesprek veel kritiek. Wat ook speelt: de tandartsassistente heeft ernstige menstruatieklachten waardoor ze elke maand 2 dagen ziek is.

 

Werknemer weigert vaststellingsovereenkomst
Na 3 maanden is de werkgever nog altijd niet tevreden over de tandartsassistente en legt haar een vaststellingsovereenkomst voor. Zij weigert te tekenen en meldt zich ziek. De bedrijfsarts constateert dat er geen medische reden is om haar werk NIET te doen. Het arbeidsconflict is de reden voor de ziekmelding. De werknemer begint weer en meldt zich binnen een week opnieuw ziek.

Meer over vaststellingsovereenkomst niet tekenen
Meer over arbeidsconflict

 

Slecht werkgeverschap, toch ontslag
De werkgever verzoekt de kantonrechter om ontslag wegens disfunctioneren. De kantonrechter is negatief over de handelswijze van de werkgever. Goed werkgeverschap betekent dat je een werknemer in staat stelt het functioneren te verbeteren. De werkgever heeft de tandartsassistente geen kans geboden om aan de eisen te voldoen. Toch vindt de kantonrechter wel dat de arbeidsverhouding zó is verstoord dat er geen draagvlak is voor verdere samenwerking. Werknemer krijgt dus toch ontslag en ontvangt een transitievergoeding van de werkgever.

Meer over transitievergoeding berekenen  

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen