Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

“Slecht werkgeverschap” leidt toch tot ontslag

Een tandartspraktijk neemt een nieuwe assistente aan. Haar leidinggevende is tevreden en geeft haar binnen een half jaar een contract voor onbepaalde tijd. Maar dan krijgt zij tijdens een beoordelingsgesprek veel kritiek. Wat ook speelt: de tandartsassistente heeft ernstige menstruatieklachten waardoor ze elke maand 2 dagen ziek is.

 

Werknemer weigert vaststellingsovereenkomst
Na 3 maanden is de werkgever nog altijd niet tevreden over de tandartsassistente en legt haar een vaststellingsovereenkomst voor. Zij weigert te tekenen en meldt zich ziek. De bedrijfsarts constateert dat er geen medische reden is om haar werk NIET te doen. Het arbeidsconflict is de reden voor de ziekmelding. De werknemer begint weer en meldt zich binnen een week opnieuw ziek.

Meer over vaststellingsovereenkomst niet tekenen
Meer over arbeidsconflict

 

Slecht werkgeverschap, toch ontslag
De werkgever verzoekt de kantonrechter om ontslag wegens disfunctioneren. De kantonrechter is negatief over de handelswijze van de werkgever. Goed werkgeverschap betekent dat je een werknemer in staat stelt het functioneren te verbeteren. De werkgever heeft de tandartsassistente geen kans geboden om aan de eisen te voldoen. Toch vindt de kantonrechter wel dat de arbeidsverhouding zó is verstoord dat er geen draagvlak is voor verdere samenwerking. Werknemer krijgt dus toch ontslag en ontvangt een transitievergoeding van de werkgever.

Meer over transitievergoeding berekenen  

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie