Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag bestuurder: ontslagvergoeding € 200.000

Een onervaren bestuurder start samen met een vrouwelijke collega in het bestuur van een scholengroep. Al snel laat de andere nieuwe collega aan de man weten ernstige twijfels te hebben over zijn functioneren. Nog een maand later stapt ze naar de Raad van Toezicht en krijgen ze een coach toegewezen. Echter, meer collega’s hebben moeite met de man, vooral door zijn gebrek aan empathie en zelfreflectie.

 

Raad van Toezicht besluit bestuurder te ontslaan

De Raad van Toezicht besluit de man te ontslaan op grond van ernstig verwijtbaar handelen. Niemand lijkt met hem te kunnen samenwerken. Ook sluit hij onbevoegd overeenkomsten, meldt hij zich ziek voor een kennismakingsmoment en verslaapt hij zich voor een cruciale vergadering.

 

Geen grond voor ontslag, aldus rechter

De rechter ziet onvoldoende grond voor ontslag. De man heeft zich tijdens gesprekken weliswaar pittig opgesteld, maar daar kun je niet voor worden ontslagen. Zou hij zijn volledige contract uitdienen? Dan zou hij ruim € 280.000 hebben verdiend. Hij maximeert zijn eis op € 200.000, omdat het om gemeenschapsgeld gaat. De rechter kent hem dit toe. Ook moet de scholengroep de proceskosten betalen.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

  

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie