Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag op staande voet: € 10.000 ontslagvergoeding

Een assistent-bedrijfsleider bij een horecabedrijf krijgt een officiële waarschuwing. Hij is meerdere malen ongeoorloofd afwezig. Ook komt hij afspraken niet na waar gasten de dupe van zijn. Dan meldt hij zich ziek met een oogontsteking. Zijn werkgever belt de huisarts, maar die weet van niets. De werknemer krijgt op staande voet ontslag.

 

Terechte ziekmelding, aldus het Hof 

De medewerker accepteert dat niet en stapt naar de kantonrechter. Die oordeelt dat het ontslag rechtsgeldig is. Echter, in hoger beroep beoordeelt het hof het ontslag als onterecht. De man stuurde de werkgever een foto van het - in het ziekenhuis behandelde- oog. Dus een terechte ziekmelding.

 

Ontslagvergoeding lager dan geëist

Of er nu wel of niet gelogen is over het contact met de huisarts vindt het hof niet doorslaggevend. Zelfs als vast zou staan dat de werknemer hierover loog, dan is dat geen 'dringende reden voor ontslag op staande voet'. Zelfs niet in combinatie met de eerdere incidenten, vindt het hof. Wel oordeelt het hof dat het bedrijf met het ontslag 'ernstig verwijtbaar' handelt. Dus moet de werkgever de man een ontslagvergoeding betalen van € 10.000. De medewerker zelf eiste € 50.000. De ontslagvergoeding valt lager uit, omdat de medewerker kort in dienst was. Ook zou het arbeidsverband door de verstoorde arbeidsverhouding sowieso niet lang duren.

 

Dreigt voor u ontslag? Juristen ArbeidsRecht Nederland helpt u

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen