Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zelf ontslag aanvragen na 38 jaar werken: € 200.000 ontslagvergoeding

Een zorgcateraar zet een teamleidster van de ene op de andere dag op non-actief. Na een probleemloos 38-jarig dienstverband zou zij niet beschikken over de verlangde zachte leiderschapskwaliteiten. Iets waarmee een interim-manager ineens op de proppen komt. In een pittig gesprek wordt uitgesloten dat de teamleidster ook na een verbetertraject kan terugkeren. Het bedrijf is overtuigd dat zij niet in staat is tot verandering. In een intern bericht wordt dit open en bloot gecommuniceerd. Omdat haar vertrouwen compleet is verdampt, vraagt de medewerkster zelf de rechter om ontslag MET een ontslagvergoeding.

 

Werkgever ernstig verwijtbaar, moet dus betalen

Bij de rechter gaat de werkgever akkoord met het ontslag, maar wilt geen transitievergoeding betalen. Volgens het bedrijf kan zij direct ergens anders werk vinden. De rechtbank oordeelt dat het bedrijf 'op meerdere momenten en op meerdere aspecten op soms verregaande manier in strijd met haar verplichtingen als goed werkgever' heeft gehandeld. Kortom, ernstig verwijtbaar. Dus moet het bedrijf de teamleidster een transitievergoeding van € 64.000 en een extra ontslagvergoeding van € 105.000 euro betalen. De teamleidster zit inmiddels 1 jaar met salarisdoorbetaling thuis. Daarmee is het totaal bedrag  € 200.000.

Bereken transitievergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

"Ik dank mevrouw van Kerkhof echt van harte met de begeleiding en de hulp die ze mij heeft geboden.
Ik ben meer dan tevreden over u diensten, en zal u bij iedereen die in dezelfde situatie komen te zitten aanraden om in contact te komen met u/arbeidsrecht Nederland. Zonder u had ik dit niet op deze manier kunnen doen, en daar waar ik in het begin vele beren op de weg heb gezien heeft u die volledig bij mij weg genomen waar ik nogmaals echt super blij en tevreden mee ben. Een dikke 10 voor u!"

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie