Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding voor -ten onrechte- ontslagen lerares

Een lerares wordt 5 weken na een positief functioneringsgesprek de laan uitgestuurd. Dat mag volgens de rechter niet. De Centrale Raad van Beroep die de zaak nog eens bekijkt, schaart zich ‘zonder enig voorbehoud’ achter die eerdere rechterlijke conclusie.

 

Onjuist gehandeld door werkgever, bij zelf ontslag recht op vergoeding voor lerares

De onderwijswerkgever verdedigt zich door te argumenteren dat het functioneringsgesprek weliswaar positief verliep, maar de lerares toch een lastige medewerker was. In het onderwijs zijn ze het niet gewend om harde gesprekken te voeren, betoogt de jurist van de onderwijswerkgever. Volgens het schoolbestuur had de lerares zich compleet onmogelijk gemaakt. Dat zij door de rechter in het gelijk is gesteld, betekent voor haar een zeer gewenste rehabilitatie. Zij heeft uiteindelijk zelf ontslag genomen, maar kan nu bij haar voormalige werkgever aanspraak maken op een ontslagvergoeding.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

"Ik ben heel erg tevreden hoe mijn vaststellingsovereenkomst is afgehandeld. Er is tijd en moeite genomen om te luisteren naar mijn wensen en ik ben goed geadviseerd. Op basis hiervan is er een tegenvoorstel gedaan richting de werkgever en zij gingen hiermee akkoord. Met de uitkomst van de nieuwe vaststellingsovereenkomst ben ik zeer tevreden.
Er is goed met mij gecommuniceerd en alles is tijdig afgerond, ik ben zeer goed bijgestaan. Mocht iemand een goede arbeidsjurist nodig hebben dan zal ik Vivièn Raterink aanbevelen."

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen