Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Saboterende medewerker krijgt ontslag zonder vergoeding

Een trambestuurder zet zijn tram stil, naar eigen zeggen om een egel van het spoor te redden. Zijn werkgever beschuldigt hem echter van het saboteren van een wissel door er stenen op te leggen. Hij wordt naar huis gestuurd. De trambestuurder meldt zich ziek. De werkgever vraagt de kantonrechter om ontslag. De werkgever vindt ook dat de werknemer geen recht heeft op een transitievergoeding.

 

Ernstig verwijtbaar handelen door werknemer, dus geen transitievergoeding

De kantonrechter gelooft ook niet in de zielige egel. Dat de trambestuurder de stenen per ongeluk zou hebben los geschopt, wordt ook al niet bewezen door de camerabeelden. De kantonrechter neemt dan ook aan dat hij de stenen expres in de wissel heeft geplaatst. De kantonrechter oordeelt dat de werknemer zijn verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst grovelijk heeft geschonden. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan ernstig verwijtbaar handelen. Hij heeft zijn recht op een transitievergoeding verspeeld. De werknemer krijgt per direct ontslag en moet de kosten voor de ontslagprocedure betalen. Werknemer heeft wel recht op een WW-uitkering.

Meer over géén transitievergoeding bij ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

Er werd naar beide partijen snel, secuur en prettig gehandeld en gecommuniceerd. Wanneer een moeilijke situatie overzichtelijk gemaakt wordt en er een goed resultaat uitkomt, kan ik alleen maar positief zijn.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie