Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor teamleider op een school

Na signalen over machtsmisbruik, intimidatie en vriendjespolitiek zit een schoolteamleider bijna 1 jaar gedwongen thuis. Volgens de school is hij de aanstichter van een angstcultuur. De school wilt de teamleider ontslaan en stapt naar de rechter.

 

Rechter stelt school in het ONGELIJK

Zowel de school als de teamleider laten zich bijstaan door een jurist. De rechter stelt -op grond van onderzoek door de school- vast dat er geen aanwijzingen zijn voor machtsmisbruik. Wel kent de school een cultuur waarin medewerkers liefdesrelaties hebben, zoals de teamleider, met kliekvorming als resultaat.

 

Geen gedragscode, geen waarschuwingen, teamleider blijft in dienst

De teamleider heeft geen regels overtreden, vindt de rechter. Immers, de school kent geen gedragscode voor liefdesrelaties tussen medewerkers. Ook is hij nooit gewaarschuwd. Opmerkelijk vindt de rechter ook dat een andere teamleider met een relatie met een collega zijn werk wel mocht voortzetten. Hij is niet geschorst of ontslagen. Kortom, de situatie is onvoldoende ernstig en structureel voor ontslag. Omdat de arbeidsrelatie is verstoord, vraagt de rechter een inspanning van beide partijen om de arbeidsrelatie te herstellen.

Meer over arbeidsconflict ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

"Vivièn Raterink heeft mij op een prettige en deskundige wijze geholpen, waardoor de vaststellingsovereenkomst inhoudelijk goed op mijn wensen werd afgestemd. Ze heeft nog een specialist hiervoor geraadpleegd om de tegenpartij van een bepaald onderdeel te overtuigen. Wat ik ook prettig vond waren de korte lijnen, waardoor er snel een reactie kwam."

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie