Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Eerste ontslag in 2020 op basis van 2 ontslagredenen

Een accountmanager is verantwoordelijk voor het werven van klanten. De werkgever vindt dat de werknemer niet functioneert, maar de werknemer vindt de verwachtingen van de werkgever onrealistisch. De werkgever stelt vervolgens dat zijn vertrouwen is geschonden. Mediation mislukt. De werkgever vraagt ontslag via de kantonrechter vanwege:

1. Disfunctioneren

2. Verstoorde arbeidsverhouding

3. De combinatie van beide redenen

 

Deze derde mogelijkheid bestaat pas sinds januari 2020 en is tot nu toe nog nooit toegepast door een kantonrechter. In deze ontslagzaak wijst de rechter dit verzoek voor het eerst toe.

 

Verstoorde arbeidsverhouding is doorslaggevende ontslagreden

Voor ontslag op basis van 2 ontslagredenen is vereist dat er sprake is van één bijna volledige ontslagreden. De kantonrechter oordeelt dat dit het geval is. Disfunctioneren is GEEN volledige ontslagreden, omdat de werkgever de werknemer onvoldoende gelegenheid heeft gegeven om zijn functioneren te verbeteren. WEL is de verstoorde arbeidsverhouding een bijna volledige ontslagreden.

 

50% hogere transitievergoeding

Werkgever en werknemer hebben wel geïnvesteerd in het herstellen van het vertrouwen door mediation, helaas zonder resultaat. De rechter vindt dat de verstoorde arbeidsverhouding een bijna volledige ontslagreden is. Dus gaat de rechter over tot ontslag van de werknemer op basis van de combinatie van ontslagredenen. De rechter verhoogt de transitievergoeding met 50%.

Meer over transitievergoeding berekenen

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek onmiddellijk een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie