Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor gevangenis-cipiers ondanks fraude

De Gevangenis uit Roermond wilt 2 cipiers ontslaan. Zij zijn betrokken bij een grootschalige fraude op basis van nepdeclaraties. Totale schade € 30.000. Hun leidinggevende geeft toe dat hij de 2 cipiers heeft meegetrokken in de fraude. De chef neemt zelf ontslag.

 

Kantonrechter kiest kant van de cipiers

Ondanks de fraude oordeelt de rechter dat beide cipiers, die nog in de Roermondse Gevangenis werkzaam zijn, niet mogen worden ontslagen. Volgens de rechter is de gevangenis voorbijgegaan aan de negatieve rol van de leidinggevende. Ook hecht de rechter veel waarde aan het feit dat één van de 2 cipiers de zaak aan het licht heeft gebracht. De Gevangenis krijgt hierdoor de 30.000 verduisterde euro’s vooralsnog niet terug. Tenzij er een hoger beroep komt of een civiele procedure wel succesvol is. Ook moet de Gevangenis de proceskosten betalen: € 1.440. De cipiers worden NIET ontslagen en blijven in dienst.

Meer over ontslag aanvechten kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie