Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na veroorzaakte botsing: recht op ontslagvergoeding

Een buschauffeur snijdt een bocht af en botst frontaal op een andere bus. Met veel schade en gewonde passagiers. De andere buschauffeur raakt 100% arbeidsongeschikt. Ook de veroorzakende chauffeur wordt arbeidsongeschikt.

 

Werkgever vraagt ontslag aan

De busmaatschappij vindt het rijgedrag verwijtbaar. Zij vraagt de kantonrechter om ontslag ZONDER transitievergoeding. De kantonrechter gaat akkoord met het ontslag, maar vindt geen bewijs van ERNSTIG verwijtbaar rijgedrag. Dus ontvangt de chauffeur € 13.500,- transitievergoeding.

 

Ook in hoger beroep transitievergoeding

De chauffeur vraagt het Gerechtshof zijn dienstverband te herstellen. Hij wilt zijn baan terug. Het hof deelt het oordeel van de kantonrechter over het ontslag evenals het oordeel over de transitievergoeding. Die mag de chauffeur houden, maar het ontslag blijft. Het Gerechtshof stelt dat de chauffeur een ernstige verkeersfout maakte door een onoverzichtelijke bocht af te snijden. Maar van opzet of bewuste roekeloosheid is geen sprake. Verder was de verkeersfout eenmalig en niet ernstig verwijtbaar. De transitievergoeding is terecht.

Transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie