Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor medewerkers gevangenis

Een wachtcommandant en gevangenenbewaarders in de Rotterdamse gevangenis lappen meerdere veiligheidsprotocollen aan hun laars. Zij klemmen de deur van de veiligheidssluis open met plastic borstels. Handig, om zo zelf vrij door de gangen te kunnen lopen. Ook bestellen zij een pizza en laten de bezorger na 10 uur ’s avonds toe, streng verboden. Volgens de werkgever handelen de 4 gevangenenbewaarders 'ernstig verwijtbaar' en vormen ze een 'onacceptabel veiligheidsrisico'. De werkgever vraagt ontslag voor alle 4 medewerkers. De medewerkers gaan niet akkoord met het ontslag en gaan in verweer tegen het ontslag bij de kantonrechter.

 

Geen ontslag, want handelen is niet ernstig verwijtbaar, aldus kantonrechter  

De kantonrechter begrijpt dat de Dienst Justitiële Inrichting 100% naleving van de regels en protocollen eist, vooral binnen een zwaarbeveiligde inrichting met terroristen. Volgens de rechter hebben de gevangenenbewaarders steken laten vallen. Maar uiteindelijk oordeelt de kantonrechter dat de cipiers, allen met een lange staat van dienst, geen ontslag verdienen. De fouten zijn niet zo ernstig verwijtbaar dat deze ontslag rechtvaardigen. De gevangenisdienst moet beter wijzen op de regels, vindt de kantonrechter. Het is aan de Dienst Justitiële Inrichting om te voorkomen dat ervaren medewerkers routinematig werken, waardoor veiligheidsvoorschriften losjes worden gehanteerd. Het ontslag moet worden teruggedraaid, de medewerkers blijven dus in dienst.

Meer over verweer tegen ontslag

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag? Bent u het er niet mee eens?

Zoek contact met juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een arbeidsjurist. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie