Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag aanvechten loont, directeur niet ontslagen

Tussen de directeur en een school woedt al langere tijd een conflict over wie het voor het zeggen heeft op de school. De ruzie leidt tot ontslag op staande voet voor de directeur. Ook wordt hij ontslagen als bestuurder van de stichting. De directeur schakelt een jurist in en vecht zijn ontslag aan via een kort geding bij de kantonrechter.

Meer over ontslag op staande voet

 

Directeur krijgt gelijk en wordt niet ontslagen

De kantonrechter oordeelt dat er onvoldoende reden is voor het ontslag op staande voet. De directe aanleiding voor het ontslag is onder andere de beschuldiging dat de directeur beelden van de stichtingsvoorzitter van beveiligingscamera’s zou hebben doorgespeeld naar derden, die deze op Facebook plaatsten. De directeur ontkent dit. De kantonrechter benadrukt dat ontslag op staande voet alleen mag als de argumenten daarvoor zwaarwegend genoeg zijn. Dat is hier niet het geval. De school mag de directeur niet ontslaan en moet de directeur zijn salaris blijven betalen.

Meer over ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar: info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie