Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet succesvol aangevochten: werknemer wordt niet ontslagen

Als u op staande voet wordt ontslagen, kunt u daartegen in verweer als u het oneens bent met uw werkgever. Het voorbeeld van een beveiliger laat zien dat verweer kan lonen. Na afloop van een nachtdienst koopt een beveiliger op Schiphol 4 flessen wijn. Bij de zelfscankassa vergeet hij er één af te rekenen. Althans, dat vertelt hij zijn argwanende leidinggevende. De werkgever vindt dit diefstal en reageert met ontslag op staande voet. De werknemer is het oneens en schakelt een jurist in die een procedure start bij de kantonrechter.

 

Ontslag is een te zware straf, volgens kantonrechter

De kantonrechter oordeelt dat de werkgever de opzet niet heeft bewezen. De kantonrechter vindt aannemelijk dat de werknemer de fles per ongeluk niet heeft gescand en afgerekend. Immers, na een nachtdienst ben je minder alert. Bovendien is bij een zelfscankassa de kans op een vergissing groter dan bij een bemande kassa. De rechter vernietigt het ontslag en de werknemer mag terugkeren op de werkvloer. Voor de rechter weegt ook zwaar mee dat de medewerker al 30 jaar een vlekkeloze staat van dienst heeft. De rechter ziet geen opzet, dus had de werkgever in het licht van zijn 30-jarige dienstverband een lichtere straf moeten geven.

Meer over ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie