Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Terecht ontslag op staande voet, toch ook een ontslagvergoeding

Een pakketbedrijf ontslaat een chauffeur op staande voet. De reden ? Betrokkenheid bij de verdwijning van kostbare zendingen. Een pakket met dure juwelen is tussen het ophalen bij de klant en de bezorging bij het distributiecentrum geopend en weer dichtgetaped. De chauffeur doet geen aangifte van inbraak in zijn bus. Dus concludeert het bedrijf dat de werknemer bij de verdwijning betrokken is. De chauffeur ontkent en stapt naar de rechter. Daar eist hij een ontslagvergoeding van € 45.000.

 

Ontslag blijft, wel -lage- ontslagvergoeding

De rechtbank ziet genoeg reden om de werknemer op staande voet te ontslaan. Wel is volgens de rechtbank niet vast komen te staan dat de werknemer 'ernstig verwijtbaar' handelde: zijn exacte rol bij de verdwijningen blijft onduidelijk. Dus moet het bedrijf hem van de rechter een normale, maar lage ontslagvergoeding van € 4.000 betalen. Op het gebrek aan hard bewijs voor diefstal strandt ook de schadeclaim van de werkgever van € 148.000 voor de verdwenen kostbaarheden.

Meer over ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Raadpleeg de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland en bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie