Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding + € 10.000 ontslagvergoeding vanwege privacy-schending door werkgever

Werknemers uiten klachten over een leidinggevende. De directie besluit zijn e-mailbox te checken en ontslaat de man. De werkgever dient een ontslagverzoek in bij de rechtbank, met de vraag of dat zonder recht op transitievergoeding voor de werknemer kan. De werknemer gaat in verweer tegen zijn ontslag. De rechtbank concludeert dat de e-mails de verwijten van de werkgever niet staven. De leidinggevende communiceert misschien op ruwe toon, maar dat is niet ongebruikelijk binnen de bedrijfscultuur.

 

Inbreuk op privacy door werkgever: werkgever verwijtbaar aan arbeidsconflict

Zonder concrete verdenking, vooraankondiging of toestemming heeft de werkgever geen recht de mailbox te onderzoeken. Deze inbreuk op de privacy heeft de verhoudingen tussen de werknemer en werkgever ernstig verstoord. De verstoorde arbeidsverhouding rechtvaardigt het ontslag, maar werkgever is verwijtbaar hieraan en moet dus betalen. Naast de transitievergoeding moet de werkgever daarom een extra ontslagvergoeding betalen. Ook moet de werkgever de inkomensschade vergoeden, plus een extra bedrag van € 10.000 euro vanwege grove privacy-schending.

Meer over arbeidsconflict ontslag

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie