Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding voor 60-jarige werknemer

Transitievergoeding én hoge ontslagvergoeding voor 60-jarige werknemer

Ruim 30 jaar werkt een 60-jarige vrouw als telefonisch interviewer voor een marktonderzoeksbureau. Ineens is er een klacht: ze heeft een klant geïnterviewd over een storing, terwijl die klant geen storing had, maar een nieuwe meter had gekregen. Het belscript schreef voor dat zij het interview had moeten beëindigen. Echter, dit deed zij niet en haar werkgever kwalificeert dit als fraude. Wat volgt, is een schorsing zonder loon. De werkgever stapt naar de rechter voor ontslag wegens wanprestatie.

 

Werkgever krijgt ongelijk van kantonrechter

De 60-jarige vrouw laat zich bij de rechter bijstaan door een jurist om haar ontslag aan te vechten. De jurist weerlegt namens de vrouw de fraude verwijten. Ze heeft volgens het script gewerkt en daarvan afwijken is nog geen fraude. Trouwens, op haar functioneren was nooit eerder kritiek. De rechter vindt de wanprestatie niet duidelijk en ook niet onderbouwd. De rechter heeft geen goed woord over voor de ontslagaanvraag. De werkgever heeft “buitenproportioneel” gehandeld en de zwaarste sanctie, ontslag, niet onderbouwd.

 

Ontslag met transitievergoeding + hoge ontslagvergoeding van € 60.000

Beide partijen geven toe dat de arbeidsrelatie is verstoord en er een arbeidsconflict is ontstaan. Dus het ontslag gaat toch door. Mét een transitievergoeding én een extra ontslagvergoeding van € 60.000 voor de vrouw wegens de lage kans op nieuw werk door haar hoge leeftijd.

Meer over arbeidsconflict ontslag

Meer over transitievergoeding berekenen

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie