Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

€ 300.000 ontslagvergoeding voor ontslagen architect

€ 300.000 ontslagvergoeding voor ontslagen architect

Een gerenommeerd architectenbureau wil een architecte na 25 jaar ineens op straat zetten. Zij zou niet maar aan de eisen voldoen. Tijdens de rechtszaak bleek dat de architecte door het arbeidsconflict niet meer voor het bureau wilde werken. Wel stelde zij het bureau aansprakelijk voor de hierdoor geleden schade.

Meer over arbeidsconflict

 

Werkgever handelt niet zorgvuldig, aldus rechter

De rechter stelt vast dat er tot april voorafgaand geen aanleiding was voor de werkgever voor ernstige ontevredenheid. Wel zijn er in functioneringsgesprekken verbeterpunten gemeld. Maar toch viel de beoordeling positief uit. Volgens de kantonrechter verraste het bureau de architecte met de kritiek op haar functioneren, vooral door de niet concrete verwijten. Ook was het aangeboden verbeterplan niet ‘serieus en reëel'. Uiteindelijk oordeelt de rechter dat het bureau 'meerdere keren niet zorgvuldig heeft gehandeld en zich daardoor niet als goed werkgever gedroeg’.

 

Fikse ontslagvergoeding

Naast een transitievergoeding van € 47.000 heeft de architecte daarom ook recht op een schadevergoeding ter compensatie van de inkomensschade die zij tot haar pensioen leidt. De transitievergoeding en de WW-rechten worden daarop in mindering gebracht. Alles bij elkaar bedraagt de ontslagvergoeding € 300.000.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie