Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag 60-plussers ZONDER ontslagboete

Werkgevers die werknemers ontslaan vanwege hun hoge leeftijd (lees 60-plussers) krijgen een ontslagboete van 52 %. Dit heet de RVU-heffing. RVU staat voor Regeling Vervroegde Uittreding. Deze ontslagboete is vanaf 1 januari 2021 vervallen. Dit is een tijdelijke regeling die geldt tot 2026. Dit is onderdeel van het pensioenakkoord waarin werknemers de kans krijgen eerder te stoppen met werken. 

 

Ontslagboete RVU vervalt als voldaan wordt aan 2 voorwaarden

De ontslagboete RVU-heffing is een belasting die wordt geheven over de ontslagvergoeding. Er gelden 2 voorwaarden, die erop neerkomen dat de ontslagvergoeding niet te hoog mag zijn + niet te vroeg mag ingaan:

  1. De werknemer mag niet EERDER dan 3 jaar vóór de AOW-leeftijd vertrekken. Dat is dus op 64-jarige leeftijd, want AOW-leeftijd is 67 jaar.
  2. Het bruto bedrag mag niet hoger zijn dan € 2.037 per maand (maandelijkse uitkering gedurende 3 jaar). Dit bedrag is gebaseerd op het netto bedrag van een AOW-uitkering.

 

In bepaalde CAO’s is afgesproken dat u recht heeft op een RVU-uitkering als u een zwaar beroep uitoefent. Uw werkgever biedt u dan een bruto-uitkering aan van € 2.037 per maand. Hierover betaalt u belasting. Informeer bij uw werkgever of u gebruik kunt maken van een RVU Regeling.

Meer over RVU Regeling 60 plussers

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie