Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag teruggedraaid door rechter na verweer

Een schoonmaakbedrijf meldt aan een medewerker dat er een alternatieve werklocatie is gevonden voor hem. De schoonmaker weigert dit. Hij wil eerst weten waarom hij weg moet van de locatie waar hij op dat moment werkt. De werkgever meldt dat dit bedrijf ontevreden over hem is. De schoonmaker vindt dit vreemd; hij heeft nooit een klacht ontvangen. Hij besluit niet meer te komen werken. Terwijl de schoonmaker volgens de CAO binnen redelijke grenzen een verandering in locatie moet accepteren. Uit een gesprek blijkt dat er wel degelijk klachten waren, maar die werden niet doorgestuurd naar de schoonmaker. De schoonmaker blijft, ook na het gesprek, weigeren om te werken. Na meerdere schriftelijke waarschuwingen volgt ontslag op staande voet. De werknemer gaat in verweer en start een procedure op bij de kantonrechter.

 

Volgens kantonrechter is schoonmaker onterecht ontslagen

De kantonrechter kiest de kant van de schoonmaker. De rechter oordeelt dat ook als er sprake is van werkweigering, dat dit niet direct een ‘dringende reden’ is voor ontslag. Duidelijk is dat de werkgever onvoldoende rekening hield met “de gerechtvaardigde belangen van de werknemer” bij een locatiewissel. Het ontslag op staande voet wordt vernietigd. De schoonmaker blijft in dienst.

Meer over ontslag op staande voet

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie