Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Rechter keurt ontslag af: werkgever moet proceskosten + dwangsom betalen aan werknemer

Een wetenschappelijk instituut zit met een werknemer in zijn maag. Volgens de werkgever vertoont de werknemer ondermijnend gedrag door te klagen, onprettig te communiceren en te intimideren. Hij lijkt niet in te zien hoe bang mensen voor hem zijn, aldus de werkgever. Het instituut concludeert dat er sprake is van disfunctioneren en een verstoorde arbeidsverhouding en ziet een reden voor ontslag. De werknemer zegt dat hij voor de komst van een nieuwe leidinggevende altijd goede beoordelingen ontving. De negatieve feedback ontstond met de komst van de nieuwe leidinggevende. De enige persoon die een arbeidsconflict lijkt te ervaren is de leidinggevende, stelt de werknemer. Werkgever en werknemer gaan naar de rechter, waarbij de werkgever om ontslag vraagt.

Meer over arbeidsconflict ontslag

 

Werknemer krijgt gelijk en wordt niet ontslagen

Volgens de rechter leveren de door de werkgever genoemde feiten en omstandigheden geen reden voor ontslag op. Het lag volgens de rechtbank op de weg van de werkgever om met een plan en tijdspad te komen om de werknemer te helpen om zijn manier van communiceren te verbeteren. De rechter wijst het ontslagverzoek af en veroordeelt het instituut tot betaling van de proceskosten. Ook moet de werkgever de werknemer binnen 5 dagen toelaten tot zijn werkzaamheden met bijbehorende taken en bevoegdheden. Dit op straffe van een dwangsom van € 100 voor elke dag dat de werkgever in gebreke blijft.

Meer over aanvechten ontslag bij kantonrechter

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie