Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Rechter keurt ontslag af: werkgever moet proceskosten + dwangsom betalen aan werknemer

Een wetenschappelijk instituut zit met een werknemer in zijn maag. Volgens de werkgever vertoont de werknemer ondermijnend gedrag door te klagen, onprettig te communiceren en te intimideren. Hij lijkt niet in te zien hoe bang mensen voor hem zijn, aldus de werkgever. Het instituut concludeert dat er sprake is van disfunctioneren en een verstoorde arbeidsverhouding en ziet een reden voor ontslag. De werknemer zegt dat hij voor de komst van een nieuwe leidinggevende altijd goede beoordelingen ontving. De negatieve feedback ontstond met de komst van de nieuwe leidinggevende. De enige persoon die een arbeidsconflict lijkt te ervaren is de leidinggevende, stelt de werknemer. Werkgever en werknemer gaan naar de rechter, waarbij de werkgever om ontslag vraagt.

Meer over arbeidsconflict ontslag

 

Werknemer krijgt gelijk en wordt niet ontslagen

Volgens de rechter leveren de door de werkgever genoemde feiten en omstandigheden geen reden voor ontslag op. Het lag volgens de rechtbank op de weg van de werkgever om met een plan en tijdspad te komen om de werknemer te helpen om zijn manier van communiceren te verbeteren. De rechter wijst het ontslagverzoek af en veroordeelt het instituut tot betaling van de proceskosten. Ook moet de werkgever de werknemer binnen 5 dagen toelaten tot zijn werkzaamheden met bijbehorende taken en bevoegdheden. Dit op straffe van een dwangsom van € 100 voor elke dag dat de werkgever in gebreke blijft.

Meer over aanvechten ontslag bij kantonrechter

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen