Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Gerechtshof bevestigt omstreden ontslag professor

Een professor heeft buiten medeweten van zijn universiteit een eigen stichting opgezet om wetenschappelijke activiteiten te ontwikkelen. Bedoeld om hulp te bieden in crisisgebieden. De stichting ontvangt 1,2 miljoen aan subsidie- en collegegeld. Die geldstroom had via de universiteit moeten lopen. Na ontdekking ontslaat de universiteit hem wegens fraude met subsidie en valsheid in geschrifte. De professor gaat in verweer.

Meer over ontslag aanvechten

 

Transitievergoeding voor professor

De professor vecht het ontslag voor de rechter aan. Echter, zowel de kantonrechter als het Gerechtshof oordelen dat de universiteit de professor terecht ontslagen heeft. Wel moet de universiteit hem een transitievergoeding van 35.000 betalen en worden de proceskosten over beide partijen verdeeld. 

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Fikse financiële schade moet nog door rechter beoordeeld worden

De universiteit voert ook nog een procedure tegen hem over terugbetaling van de subsidies, het vergoeden van gemiste subsidies en de proceskosten. Al met al een bedrag van 3 miljoen. Daarover doet het hof later dit jaar uitspraak.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie