Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Werkgever geraakt door corona: ontslag voor werkneemster

Ontslag voor werkneemster

Een bedrijf in promotionele kleding heeft het zwaar vanwege corona en ontslaat een medewerkster. Ze reageert zeer emotioneel en verlaat het bedrijfspand. Zij gaat niet akkoord met een vaststellingsovereenkomst, en krijgt vervolgens ontslag op staande voet wegens ongeoorloofde afwezigheid en werkweigering.

Meer over vaststellingsovereenkomst NIET tekenen

 

Onterecht ontslag op staande voet, aldus kantonrechter

De werkneemster accepteert ontslag op staande voet niet en de zaak belandt bij de kantonrechter. Kantonrechter oordeelt dat van ongeoorloofde afwezigheid en werkweigering geen sprake is. Zij heeft na de mededeling het bedrijfspand in emotionele staat verlaten. Zij had erop mogen rekenen dat haar werkgever contact met haar zou opnemen vanuit goed werkgeverschap.

 

Geen ontslag op staande voet, wel ontslag met ontslagvergoeding

De conclusie is dat het ontslag op staande voet NIET rechtsgeldig is: een dringende reden ontbreekt. Dat is gunstig voor de werkneemster, want bij ontslag op staande voet volgt er GEEN transitievergoeding, GEEN ontslagvergoeding en GEEN WW-uitkering.

Wel wordt werkneemster ontslagen. Dat de mededeling volkomen onverwacht kwam, zoals werkneemster stelt, vindt de kantonrechter niet aannemelijk. De media staan vol met berichten over het effect van corona op de sector van haar werkgever. De kantonrechter kent de werkneemster -bovenop de transitievergoeding- een extra ontslagvergoeding toe van € 3.500.

Meer over extra ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?
Raadpleeg de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en krijg onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie