Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Zelf ontslag, toch geen last van concurrentiebeding

Een schipper van een Amsterdamse rederij neemt zelf ontslag en begint bij een concurrent van zijn werkgever. Zijn werkgever is zwaar getroffen door corona en dringt er bij alle werknemers op aan zelf ontslag te nemen. De werknemer heeft destijds bij zijn arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding getekend. Dit verbiedt hem om binnen 1 jaar aan de slag te gaan bij een onderneming met dezelfde diensten als zijn huidige werkgever. Doet hij dat toch, dan kost hem dat € 5.000 per overtreding. De werknemer laat de zaak voorkomen bij de kantonrechter.

 

Kantonrechter geeft opgestapte werknemer gelijk: concurrentiebeding wordt geschrapt

De kantonrechter ziet niet in waarom een schipper op een Amsterdamse rondvaartboot aan een concurrentiebeding gebonden is. Ervaren schippers met een groot vaarbewijs zijn schaars. De kantonrechter oordeelt dat er onvoldoende bewezen is dat de rederij in haar belangen wordt geschaad als de werknemer gaat werken bij de concurrent. Verder heeft de werknemer een groot belang bij baan- en inkomenszekerheid. Omdat de werknemer in een lastige situatie zit nu hij geen inkomen heeft en ook de eindafrekening nog niet is uitgekeerd, schorst de kantonrechter het concurrentiebeding. De schipper is vrij om te gaan werken waar hij wil. Het conflict met de werkgever is beslecht door de kantonrechter.

Meer over conflict met werkgever

 

Heeft u een conflict met uw werkgever? Zoekt u juridische hulp?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie