Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Alsnog transitievergoeding voor grensoverschrijdende docent

Een docent wordt op non-actief gezet na een onderzoek naar zijn gedrag, midden in de MeToo-periode. Het onderzoek was voor de school aanleiding hem te ontslaan. Direct vecht de docent het ontslag aan.

 

Rechter keurt ontslag goed, docent gaat in beroep 

De rechtbank oordeelt dat de docent wèl over de schreef ging, en ontslagen mag worden. Daartegen gaat de docent in hoger beroep bij het Hof. Volgens het Hof heeft de docent bewegingsleer inderdaad een studente op haar billen getikt en een tweede studente gemasseerd. Dat gebeurde nadat de docent al een waarschuwing ontving van de Hogeschool om zijn studenten niet meer aan te raken. Echter, de manier waarop hij studenten heeft aangeraakt was volgens het Hof niet grensoverschrijdend, maar grenzen opzoekend. En dat past binnen de opleiding Bewegingsleer, zo staat te lezen in de uitspraak. Omdat hij zich volgens deze lezing niet schuldig heeft gemaakt aan 'ernstig verwijtbaar handelen' heeft hij recht op een volledige transitievergoeding.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie