Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onhandelbare IT’er krijgt € 73.000 ontslagvergoeding mee

Een IT’er bij een financieel dienstverlener loopt de kantjes er vanaf, en daagt zijn werkgever hiermee ook voortdurend en opzichtig uit. Zo steekt hij de draak met de door de overheid ingestelde 'eed of belofte financiële sector'. Hij wordt jarenlang herhaaldelijk aangesproken op te laat komen, het weigeren van opleidingen en het negeren van overleggen.

 

De getergde werkgever stapt uiteindelijk naar de rechter om ontslag aan te vragen

Voor de rechter betoogt de werknemer dat er geen reden is om hem te ontslaan. Volgens hem zouden het afleggen van de eed en volgen van opleidingen voor hem niet nodig zijn. Maar de kantonrechter veegt de meeste argumenten van de werknemer resoluut van tafel. "We zien hier een werknemer die het werkgeversgezag tart, de kantjes ervan af loopt, opgedragen taken niet uitvoert en gemaakte afspraken aan zijn laars lapt."

 

Kantonrechter wijst transitievergoeding + salaris toe

De kantonrechter vindt dat de werknemer zich op veel manieren schuldig maakt aan verwijtbaar gedrag. Hij spreekt zijn verbazing uit dat de werkgever niet veel eerder ingreep. Het bedrijf mag de werknemer wegsturen. Echter, toch is er geen sprake van 'ernstig verwijtbaar' gedrag en moet de werkgever een transitievergoeding betalen van € 40.000. Ook krijgt hij 7 maanden salaris doorbetaald, samen € 33.000. In totaal ontvangt werknemer € 73.000 euro. Volgens de kantonrechter heeft de man geen recht op de door hem geëiste extra schadevergoeding van € 140.000 euro wegens onterecht ontslag.

Meer over ontslag via kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie