Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

25% hogere transitievergoeding bij ontslag

Bij ontslag via de kantonrechter krijgt een werknemer een 25 % hogere transitievergoeding omdat zijn werkgever het ontslag niet kan onderbouwen met 1 duidelijke ontslagreden.

 

Ontslag op staande voet geweigerd door kantonrechter

Een werknemer van een onderhoudsbedrijf voor vliegtuigen krijgt op staande voet ontslag omdat hij drank uit de koelkast van een vliegtuig drinkt. Ontslag op staande voet betekent ontslag ZONDER transitievergoeding. De werknemer vecht dit ontslag aan bij de kantonrechter. De kantonrechter oordeelt dat het ontslag op staande voet NIET rechtsgeldig is. Reden: de werkgever voert weliswaar beleid dat het wegnemen van producten verboden is, echter communiceert dit niet duidelijk genoeg aan de werknemers, noch meldt dat dit gedrag ontslag op staande voet betekent.

Meer over ontslag aanvechten

 

Wel ontslag MET transitievergoeding

Na het afwijzen van ontslag op staande voet, voert de werkgever een 2e ontslag procedure. Nu vraagt de werkgever om ontslag wegens verwijtbaar handelen en een verstoorde arbeidsrelatie. De kantonrechter oordeelt nu dat natuurlijk sprake is van verwijtbaar handelen, maar niet zo ernstig verwijtbaar dat ontslag gerechtvaardigd is. Daarnaast had de werknemer de arbeidsverhouding inderdaad verstoord, maar ook de werkgever had niet genoeg gedaan om de verstoorde arbeidsverhouding op te lossen. Toch wordt de werknemer ontslagen omdat de rechter beide redenen bij elkaar optelt (cumulatie van ontslag redenen): de werknemer heeft zich ‘een beetje verwijtbaar’ gedragen en heeft de arbeidsrelatie ‘een beetje verstoord’.

 

Extra transitievergoeding van 25% 

Omdat het ontslag NIET het gevolg is van 1 volledig bewezen ontslag reden, maar een optelsom van 2 “halve” redenen, krijgt de werknemer een extra transitievergoeding van 25% BOVEN OP de normale transitievergoeding.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie