Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding van € 275.000 voor gepeste medewerkster

Een vrouw doorloopt een mooie carrière bij supermarkt Aldi. Uiteindelijk solliciteert ze op een baan als distributiemanager. Ze krijgt de baan niet, maar er wordt wel een High Potential Coaching traject gestart, om haar te helpen met haar verdere ontwikkeling.

 

Terreurcampagne leidt tot ontslag geterroriseerde medewerkster

Nadat haar leidinggevende hoort dat ze heeft gesolliciteerd, start hij een terreurcampagne. "Ik neem mijzelf voor jou 10 keer per dag te raken", zou haar chef gezegd hebben. Er volgt een gesprek, maar de pesterijen houden niet op. Ten einde raad meldt de vrouw zich ziek. Ze start met de re-integratie op haar werk, maar wederom maakt haar leidinggevende het haar moeilijk. Ze valt opnieuw ziek uit en de supermarkt ontslaat haar met € 75.000 ontslagvergoeding.

Meer over Ontslag na ziekte

 

Hogere ontslagvergoeding wegens ernstig verwijtbare werkgever

Zij zint echter op meer geld en begint een rechtszaak. De rechtbank geeft de supermarkt in eerste instantie gelijk. Echter, in hoger beroep kiest het gerechtshof haar kant. Aldi had beter moeten weten en heeft in de hele affaire ernstig verwijtbaar gehandeld. Zo belandden indringende adviezen van de bedrijfsarts in de la. Aldi moet 2 ton extra betalen en draait ook op voor de kosten van de rechtszaak. Totale ontslagvergoeding € 275.000.

Meer over Ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie