Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag om koekjes: extra ontslagvergoeding + WW-uitkering

Een productiemedewerker stopt een aangebroken pak koekjes uit de kantine in zijn tas. Hij wordt betrapt en zegt dat hij de versnapering wil veiligstellen voor de middagploeg. De directie beticht hem van diefstal en hij geeft dit toe. Later trekt hij dit in omdat hij zich geïntimideerd voelde. Nog in datzelfde gesprek krijgt de man ontslag op staande voet. Dus heeft hij geen recht op WW of een transitievergoeding.

Meer over ontslag staande voet transitievergoeding

 

Werknemer vecht ontslag bij de rechter aan

Bij de rechter stelt de werkgever dat de man zich agressief en dreigend opstelde met een schaar in zijn zak. De kantonrechter beargumenteert dat het ontslag terecht was. De medewerker heeft geen recht op  een ontslagvergoeding of WW-uitkering. Hij moest van de rechter zelfs een schadevergoeding van € 5.000 aan het bedrijf betalen, omdat hij aanleiding had gegeven voor zijn ontslag.

 

Werknemer gaat in hoger beroep om uitspraak kantonrechter aan te vechten

Mede op basis van aanvullende verklaringen komt in hoger beroep het Gerechtshof tot een andere conclusie. Het doet het er niet toe of de werknemer de chocoladekoekjes voor zichzelf of de middagploeg had bestemd. Dit is volgens het Hof GEEN dringende reden voor ontslag op staande voet. Daarbij speelt dat er elke week koekjes van een bedrijfsrelatie in de kantine werden gelegd. Ook had het Hof begrip voor de boze reactie van de werknemer, toen zijn werkgever de zaak hoog opspeelde.

Meer over ontslag aanvechten

 

Onterecht ontslag, dus transitievergoeding + extra ontslagvergoeding

Volgens het Hof kreeg de man onterecht ontslag op staande voet. Daarom heeft hij recht op een transitievergoeding én een extra ontslagvergoeding van € 7.000. Ook krijgt de werknemer een WW-uitkering.

  

Dreigt voor u ontslag? Ga in verweer tegen uw ontslag

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt direct een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

  

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen