Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Toch transitievergoeding en WW-uitkering voor impulsieve assistent kok

Een assistent kok krijgt met haar baas een fikse woordenwisseling in een afhaal restaurant. Ze loopt boos weg en roept dat zij nooit meer terugkomt. Haar werkgever neemt dat letterlijk op als een ontslag van haar zijde en stopt direct alle betalingen.

 

Ontslag wordt terug gedraaid door rechter

Echter, de vrouw stapt naar de rechter en stelt dat zij in haar woede had geroepen nooit meer terug te komen. De kantonrechter heeft vaker te maken gehad met dit soort opwellingen in arbeidsrelaties en is duidelijk in zijn oordeel. Als zij al ontslag had genomen, zoals de werkgever aangaf, dan had het restaurant de plicht na te gaan of zij inderdaad ontslag wilde nemen. Immers, de gevolgen daarvan voor werknemers zijn heel groot. De werknemer heeft bij zelf ontslag nemen namelijk GEEN recht op een WW-uitkering. Dit nagaan is een zorgplicht van elke werkgever. Maar al het contact daarover vond op dezelfde dag plaats toen de medewerkster nog boos was.

Meer over GEEN WW bij ontslag

 

Recht op transitievergoeding én WW-uitkering                                                                                                                         

In principe loopt de arbeidsovereenkomst daarom door en is geen sprake van ontslag. Uiteindelijk komen werkgever en werknemer toch ontslag overeen. Werkneemster heeft recht op een transitievergoeding én een WW-uitkering.  

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie