Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Bedrijfsopvolger ontslagen met lage ontslagvergoeding

In een familiebedrijf is de zoon van de oprichter de gedoodverfde opvolger. Maar na de dood van pa maakt hij het erg bont met tiranniek gedrag. De Raad van Bestuur stuurt hem een jaar op sabbatical. Na terugkeer blijkt er niets veranderd. Een betrokkene spreekt van 'gedrag waar de honden geen brood van lusten' en externe bemiddeling mislukt. Het bedrijf stapt naar de rechter voor ontslag. De rechtbank kent dit toe wegens een arbeidsconflict. De oprichterszoon ontvangt een kleine ontslagvergoeding van € 30.000.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Zoon gaat in beroep tegen zijn ontslag

In hoger beroep eist hij zijn baan terug of anders een ontslagvergoeding van € 1,15 miljoen. Volgens hem was er tot het overlijden van zijn vader niets aan de hand en is hij onterecht aan de kant geschoven. Uit een serie verklaringen van de financieel directeur, het hoofd PZ en adviseurs, komt een beeld naar voren van een tiran en een bullebak, die als 'zoon van de baas' zijn wil doordrijft. Op basis van die verklaringen en de onvoldoende betwisting daarvan, concludeert het hof dat de verhouding tussen de oprichterszoon en het bedrijf 'ernstig en duurzaam' is verstoord. Kortom, het ontslag is dus terecht.

 

Kleine verhoging ontslagvergoeding

De werkgever valt volgens het hof niets te verwijten. De ontslagen opvolger heeft geen recht op de geëiste schadevergoeding van ruim € 1 miljoen. Wel verhogen de rechters zijn ontslagvergoeding van € 30.000 naar € 37.000.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen