Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Bedrijfsopvolger ontslagen met lage ontslagvergoeding

In een familiebedrijf is de zoon van de oprichter de gedoodverfde opvolger. Maar na de dood van pa maakt hij het erg bont met tiranniek gedrag. De Raad van Bestuur stuurt hem een jaar op sabbatical. Na terugkeer blijkt er niets veranderd. Een betrokkene spreekt van 'gedrag waar de honden geen brood van lusten' en externe bemiddeling mislukt. Het bedrijf stapt naar de rechter voor ontslag. De rechtbank kent dit toe wegens een arbeidsconflict. De oprichterszoon ontvangt een kleine ontslagvergoeding van € 30.000.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Zoon gaat in beroep tegen zijn ontslag

In hoger beroep eist hij zijn baan terug of anders een ontslagvergoeding van € 1,15 miljoen. Volgens hem was er tot het overlijden van zijn vader niets aan de hand en is hij onterecht aan de kant geschoven. Uit een serie verklaringen van de financieel directeur, het hoofd PZ en adviseurs, komt een beeld naar voren van een tiran en een bullebak, die als 'zoon van de baas' zijn wil doordrijft. Op basis van die verklaringen en de onvoldoende betwisting daarvan, concludeert het hof dat de verhouding tussen de oprichterszoon en het bedrijf 'ernstig en duurzaam' is verstoord. Kortom, het ontslag is dus terecht.

 

Kleine verhoging ontslagvergoeding

De werkgever valt volgens het hof niets te verwijten. De ontslagen opvolger heeft geen recht op de geëiste schadevergoeding van ruim € 1 miljoen. Wel verhogen de rechters zijn ontslagvergoeding van € 30.000 naar € 37.000.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie