Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag ambtenaar na twijfels over integriteit

Een gemeentesecretaris legt zijn taken voorlopig neer. De twijfels over zijn integriteit raken hem hard. Een klokkenluider verspreidt informatie over een mogelijke relatie met een ondergeschikte collega. De gemeente laat een integriteitsbureau onderzoek doen, maar de gemeentesecretaris werkt niet mee. Voor de gemeente genoeg reden voor ontslag.

 

De ambtenaar gaat in beroep tegen zijn ontslag bij de kantonrechter  

De kantonrechter vindt het instellen van een extern onderzoek gerechtvaardigd. Immers, de mogelijk ongepaste relatie kan de ondergeschikte bevoordelen. Van de gemeentesecretaris mag medewerking worden verlangd aan het onderzoek. Echter, ook de gemeente heeft steken laten vallen. De gemeentesecretaris is pas in een laat stadium op de hoogte gesteld van het onderzoek. Ook ging de gemeente een gesprek met hem uit de weg. De kantonrechter concludeert dat de gemeentesecretaris verwijtbaar handelde. Echter, dit is onvoldoende reden voor ontslag. De voormalig burgemeester verklaart namelijk dat voorheen de arbeidsrelatie niet verstoord was. De ontstane verstoring hoeft niet te belemmeren dat partijen de draad nu weer oppakken, vindt de kantonrechter. De ambtenaar wordt niet ontslagen en blijft in dienst.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Dreigt voor u ontslag? Zoekt u juridische bijstand?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie