Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoofd productie mag van rechter niet ontslagen worden

Het hoofd productie van een installatiebedrijf wordt op non-actief gesteld en later op staande voet ontslagen. Hij zou stilletjes bezig zijn om een concurrerend bedrijf op te zetten. Hij accepteert dat niet en stapt naar de rechter. Die vindt dat het bedrijf onvoldoende aannemelijk maakt dat het hoofd productie inderdaad een concurrerend bedrijf aan het opzetten is. Geruchten en roddels zijn niet hard gemaakt, vindt de rechter.

 

Géén ontslag op staande voet, géén ontslag wegens verwijtbaar handelen

Het installatiebedrijf voert ook aan dat het hoofd productie de installateur zwart maakt bij opdrachtgevers. Maar verklaringen van die opdrachtgevers zijn er niet. De rechtbank vernietigt het ontslag op staande voet. Het hoofd productie krijgt met terugwerkende kracht zijn salaris en mag weer aan de slag. Het bedrijf dient nog een verzoek in om, als het ontslag op staande voet zou worden teruggedraaid, tot ontslag te besluiten. Dit op grond van verwijtbaar handelen. De rechter wijst dit eveneens af. De werknemer wordt niet ontslagen en blijft in dienst.

Meer over ontslag-afwijzingen kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie