Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Mondkapjes-weigeraar ontslagen, toch € 30.000 mee

Een taartjesbezorger bij een bakker weigert een mondkapje te dragen. Het hindert hem en hij kan makkelijk afstand houden, geeft hij aan. Zijn werkgever schorst hem en start een ontslagprocedure. De rechter oordeelt dat de werkgever het loon van de man mag stopzetten, en hem de toegang tot het werk mag weigeren zolang hij geen mondkapje wil dragen.

Loon stopt, ook ontslag vindt doorgang na oordeel rechter

Vervolgens bepaalt de kantonrechter dat de werkgever hem ook mag ontslaan. Wel vindt de kantonrechter dat beide partijen het anders hadden moeten aanpakken. De rechter vindt het 'onhandige communicatie', dat de werkgever zijn medewerkers vlak voor zijn vakantie in een app opdroeg mondkapjes te dragen. Ook stond het nut van mondkapjes op dat moment maatschappelijk nog ter discussie. Wel had de werknemer zijn baas hierover kunnen appen of bellen, en had hij geen ruzie moeten maken met collega's. Tenslotte had de werkgever na terugkomst van vakantie niet direct de confrontatie moeten zoeken door de loonbetaling te staken, waardoor de zaak escaleerde.

Meer over arbeidsconflict ontslag

 

Ontslagvergoeding van € 6.000 + achterstallig salaris

Dat bakkerij mag de bezorger ontslaan, want de arbeidsverhoudingen zijn volgens de kantonrechter 'onherstelbaar beschadigd'. Door het verwijtbaar gedrag van de werkgever krijgt de man een ontslagvergoeding van € 6.000. Tijdens de rechtszaken bleek dat de bakkerij de man een te laag salaris betaalde. Het bedrijf had hem moeten inschalen als chauffeur, in plaats van als bezorger. Daarom heeft de man nu ook recht op € 25.000 aan achterstallig salaris.

Meer over ontslag aanvechten

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen