Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ruim € 21.000 vergoeding voor onterecht ontslag

De vriendin van een automonteur brengt hem op zijn werkplek een broodje. Maar de werkgever houdt haar tegen. Ze weet vervolgens via een achteruitgang de werkplaats toch te betreden en lanceert een scheldkanonnade. Ze scheldt de baas van haar vriend uit. Toen de garagehouder vervolgens naar een klant reed, achtervolgde zij hem. Ze toeterde en stak haar middelvinger naar de werkgever op. Die ontslaat vervolgens de automonteur op staande voet.

 

Ontslag kwam niet uit de lucht vallen

Dit ontslag kwam - volgens de werkgever- niet zomaar. De monteur was eerder al gewaarschuwd. In een schriftelijke berisping kreeg hij een waarschuwing voor zijn negatieve werkhouding. Ook kwam hij vaak te laat en liet zijn werk te wensen over, aldus de werkgever. Volgens de werkgever voldoende reden voor ontslag op staande voet zonder ontslagvergoeding en zonder WW-uitkering.

Meer over ontslag staande voet GEEN WW-uitkering

 

Kantonrechter wijst ontslag op staande voet af

De kantonrechter oordeelt dat het ontslag niet rechtsgeldig is. De monteur had niet op staande voet ontslagen mogen worden. Immers, hij draagt geen verantwoording voor het gedrag van zijn vriendin. De garagehouder moet de monteur nog een fors aantal maanden salaris doorbetalen, een bedrag van € 13.000. Ook ontvangt de ex-werknemer een ontslagvergoeding van ruim € 8.000. Totaal € 21.000. Ook ontvangt de monteur alsnog een WW-uitkering.

Meer over ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie