Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen bonus in 2021

Geen bonus in 2021, daarom lagere transitievergoeding

Een directeur van een Amsterdams museum wordt in 2021 ontslagen vanwege een verstoorde arbeidsrelatie. Eenmaal voor de rechter beschuldigt het directielid zijn werkgever onder meer van het verspreiden van allerlei onwaarheden. Volgens hem was de arbeidsrelatie helemaal niet onherstelbaar verstoord.

Meer over arbeidsconflict ontslag

 

Slechts een transitievergoeding, GEEN extra ontslagvergoeding

Echter, daar oordeelt de kantonrechter anders over. Want mediation en bemiddeling mislukten. En uit eigen beweging maakte het directielid niet duidelijk hoe de arbeidsrelatie dan wel hersteld zou kunnen worden. Aanblijven in de functie van directielid was daarom geen optie volgens de rechter. Deze oordeelt uiteindelijk dat het museum geen ernstig verwijt valt te maken. Daarom heeft het directielid enkel recht op ruim € 16.000 aan transitievergoeding. Dit bedrag is lager dan hij eiste omdat hij ten onrechte bonussen had meegerekend in zijn voorstel. In 2021 worden die niet uitgekeerd omdat het museum gebruikmaakt van een overheidsregeling vanwege de coronacrisis.

Transitievergoeding 2023 berekenen

 

Dreigt voor u ontslag? Zoekt u een jurist?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie