Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet na diefstal € 63.000

Een supermarkt ontdekt iets vreemds: 9 sealbags met kassageld zijn volgens het systeem wel afgetekend met de code van de supermarktmanager, maar niet meegegeven aan de koerier. Na een onderzoek ontslaat het bedrijf de manager op staande voet.

Meer over ontslag staande voet diefstal

 

Geen ontslagvergoeding, geen WW-uitkering

De manager ontkent iets met de verdwijning van het geld te maken te hebben. Hij stapt naar de rechter om zijn baan terug te eisen. Mocht hij toch ontslag krijgen, dan eist hij ontslagvergoedingen van in totaal zo'n kwart miljoen euro. Maar hij krijgt zijn baan niet terug en ook geen ontslagvergoeding. Volgens de kantonrechter is de supermarkt erin geslaagd om de fraude te bewijzen, en mocht deze de man daarom ontslaan. De rechter weegt mee dat de manager een aantal weken tegen de regels in en zonder reden op dinsdagen geen sealbag aanmaakte. De omzetten van die dagen gingen in de geldtas van woensdag. Volgens de manager was hij op die dagen te druk geweest om de contante kassa-opbrengsten te verwerken. De kantonrechter vond dat geen geldig argument en vindt diefstal bewezen. De manager ontvangt GEEN ontslagvergoeding en GEEN WW-uitkering.

Meer over ontslag staande voet GEEN WW-uitkering

 

Dreigt voor u ontslag? Wilt u hulp van een jurist?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie