Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

€ 25.000 vergoeding voor gerommel rond ontslag

Een werknemer die tevens medebestuurder is van een fabriek ontvangt per mail een oproep voor een Vergadering van Aandeelhouders. Hij leest hierin het agendapunt om hem als bestuurder te ontslaan. Hij wordt boventallig verklaard zonder mogelijkheid tot herplaatsing. Bij de e-mail zit al een concept vaststellingsovereenkomst. Met een vaststellingsovereenkomst kunnen werkgever en werknemer het ontslag onderling “regelen”. Een ontslagvergoeding is onderdeel van een vaststellingsovereenkomst.

Meer over vaststellingsovereenkomst ontslag

 

Werknemer maakt bezwaar tegen ontslag én vaststellingsovereenkomst

De werknemer tekent protest aan en reikt een aantal alternatieve en volgens hem passende functies bij de werkgever aan. Die negeert de werkgever en de werknemer start een procedure bij de kantonrechter. De rechter oordeelt dat de werkgever niet voldeed aan het herplaatsingsvereiste. Ook oordeelt de kantonrechter dat er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever. De werknemer blijft dus in dienst volgens de kantonrechter. De werkgever gaat in hoger beroep bij het Hof tegen deze uitspraak.

 

Ontslag met ontslagvergoeding toegekend in hoger beroep

Het hof oordeelt dat de werkgever met het slechts ongeschikt achten van werknemer voor de alternatieve functies, niet voldeed aan haar inspanningsplicht om de werknemer te herplaatsen. De reden voor het ontslag (boventalligheid) blijft echter wel aanwezig, dus de werknemer wordt ontslagen. Wel kent het hof de ontslagen bestuurder een ontslagvergoeding toe van € 25.000.

Meer over ontslag hoger beroep

 

Dreigt voor u ontslag? Ontvangt u een vaststellingsovereenkomst van uw werkgever?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of doe gratis controle vaststellingsovereenkomst.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen