Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Secretaresse eist hoge ontslagvergoeding

Een secretaresse bij een belastingadvieskantoor valt door hartproblemen onder de Covid risicogroep. Ondanks oproepen van de overheid verbiedt haar werkgever het personeel thuis te werken. Zij meldt zich direct ziek. De bedrijfsarts stelt vast dat de vrouw gezien haar medische achtergrond thuis zou moeten werken, maar dat haar werkgever dat niet faciliteert. Een arbeidsdeskundige van het UWV constateert dat het bedrijf onvoldoende re-integratie-inspanningen pleegt.

Meer over ziekte ontslag

 

Secretaresse eist én krijgt hoge ontslagvergoeding bij de rechter

De receptioniste schakelt een jurist in en stapt naar de rechter om ontslag aan te vragen met een flinke ontslagvergoeding. Volgens de rechter is er 'evident sprake van ernstig verwijtbaar handelen' door het belastingadvieskantoor. Zo had de werkgever de secretaresse niet onder druk mogen zetten om naar het werk te komen, zonder een veilige werkplek te regelen. De kantonrechter oordeelt dat de secretaresse recht heeft op een transitievergoeding van € 10.000, een extra ontslagvergoeding van € 46.000 en € 10.000 aan vakantiegeld, dertiende maand en vakantiedagen. Totaal € 66.000.

Meer over ontslag bij kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag? Wilt u een hogere ontslagvergoeding?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie