Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Méér arbeidsconflicten in 2021, minder ontslagen

Sinds begin 2020 zijn er meer arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer. Dit stelt Interpolis Rechtsbijstand die verzekerde werknemers bijstaat bij arbeidsconflicten en ontslag. Bij deze rechtsbijstand verzekeraar waren in 2021 17% meer arbeidsconflicten ten opzichte van 2019. Het aantal ontslagen  kende in deze periode een daling van 20%. Niet elk arbeidsconflict leidt tot een ontslag.

Meer over arbeidsconflict

 

Meer op kantoor werken kan arbeidsconflict inleiden

Veel arbeidsconflicten ontstaan volgens de rechtsbijstand verzekeraar over het wijzigen van de arbeidsvoorwaarden zoals het veranderen van de werkomgeving, het aanpassen van de leaseregeling of het veranderen van roosters. Dit is actueel omdat er steeds minder thuis gewerkt wordt en werkgevers in het “nieuwe normaal” werknemers weer vaker naar kantoor laten komen. Essentieel is om een (dreigend) conflict op te lossen door in gesprek te gaan met uw leidinggevende of werkgever. Vaak kan een conflict voorkomen worden door duidelijke communicatie en overleg. Ook moet u uiteraard gewoon uw werkzaamheden blijven uitvoeren.

 

Dreigt een arbeidsconflict tussen u en uw werkgever? Wilt u tips en advies?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U spreekt direct een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie