Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor naakte kapitein

Een rederij wil de kapitein van een van haar zeeschepen ontslaan, omdat hij naakt aan boord in de zon lag en zich door matrozen liet masseren. In gesprekken gaf de kapitein toe dat hij in zijn vrije tijd graag naakt aan boord in de zon lag. Ook bevestigde hij dat hij zich regelmatig door ondergeschikten, die vaak een Filipijnse of Indonesische nationaliteit hebben, liet masseren. Dit voor € 20 per anderhalf uur. Zijn werkgever vond het een probleem en legde de man een vaststellingsovereenkomst voor om het ontslag onderling te regelen. Omdat de partijen onderling geen akkoord bereikten over een vertrekregeling, stapte de rederij naar de rechter om ontslag te vragen.

Meer over vaststellingsovereenkomst ontslag

 

Ontslagaanvraag afgewezen, kapitein blijft in dienst

De kantonrechter laat er geen twijfel over bestaan dat hij het gedrag van de kapitein afkeurt. Aan de andere kant oordeelt de kantonrechter dat er geen sprake was van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook vindt hij dat de rederij de kapitein de gelegenheid had moeten geven om zijn leven te beteren, en onterecht meteen aanstuurde op ontslag. Daarom wijst de kantonrechter het ontslagverzoek af. De kapitein mag daadwerkelijk weer op de schepen van de rederij aan de slag.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie