Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor naakte kapitein

Een rederij wil de kapitein van een van haar zeeschepen ontslaan, omdat hij naakt aan boord in de zon lag en zich door matrozen liet masseren. In gesprekken gaf de kapitein toe dat hij in zijn vrije tijd graag naakt aan boord in de zon lag. Ook bevestigde hij dat hij zich regelmatig door ondergeschikten, die vaak een Filipijnse of Indonesische nationaliteit hebben, liet masseren. Dit voor € 20 per anderhalf uur. Zijn werkgever vond het een probleem en legde de man een vaststellingsovereenkomst voor om het ontslag onderling te regelen. Omdat de partijen onderling geen akkoord bereikten over een vertrekregeling, stapte de rederij naar de rechter om ontslag te vragen.

Meer over vaststellingsovereenkomst ontslag

 

Ontslagaanvraag afgewezen, kapitein blijft in dienst

De kantonrechter laat er geen twijfel over bestaan dat hij het gedrag van de kapitein afkeurt. Aan de andere kant oordeelt de kantonrechter dat er geen sprake was van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook vindt hij dat de rederij de kapitein de gelegenheid had moeten geven om zijn leven te beteren, en onterecht meteen aanstuurde op ontslag. Daarom wijst de kantonrechter het ontslagverzoek af. De kapitein mag daadwerkelijk weer op de schepen van de rederij aan de slag.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen