Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding vanwege ontslag door zwangerschap

Een zorgverleenster bij een geestelijke gezondheidszorg (GGZ) krijgt te horen dat haar arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd. Ze voldoet niet, haalt haar uren niet en komt vaak te laat. Volgens de werkneemster was de reden van ontslag haar zwangerschap.

Meer over reden ontslag aanvechten

 

Werkneemster vecht ontslag aan bij rechter en Hof

De rechter geeft haar ongelijk en oordeelt dat zij niet is ontslagen door haar zwangerschap. Echter, zij gaat in hoger beroep. Na een getuigenverhoor stelt het hof vast dat de zorginstelling al direct na haar aanstelling wist dat de vrouw zwanger was en te weinig deed om haar rooster daarop aan te passen. Volgens het hof is de onvrede die in deze periode over de vrouw ontstond niet haar schuld, maar die van de werkgever. Kortom, de instelling heeft daarmee ernstig verwijtbaar gehandeld. De GGZ moet de vrouw een ontslagvergoeding van € 40.000 betalen.

Meer over hoge ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie